Обираємо направляючі для меблів або еволюція систем висуву шухляд.

Давайте розберемося які бувають направляючі

На початку 21 століття вже остаточно провідні виробники меблів Європи відмовилися від виробництва шухляд на пластикових і дерев'яних полозах і настала ера металевих направляючих. В сучасних меблях при виробництві висувних шухляд використовуються роликові та кулькові направляючі.

спрямовуюча роликовий

Ще кілька років тому мали успіх роликові направляючи для меблів, вони мали невисоку вартість в порівнянні з кульковими телескопічними направляючими. Ці направляючі, так звані санчата мали 2 основних недоліки - це шум яккий йшов від роликів і неповний висув (повного в Україну не поставлялися). роликові напрямні висування

Основною перевагою цих направляючих - ціна. Сьогодні такі направляючі використовуються виключно в меблях економ сегмента.

Другим за популярністю був метабокс (від Metalbox).

метабокс

Це система з металевими боковинами, яка рухається на роликових направляючих, також отримала власну назву. Довгий час був дуже популярним у виробників кухонь. Сьогодні в основному використовується в серії бюджетних кухонь. Боковини МЕТАБОКС мають кілька типорозмірів по висоті: 86мм, 150мм, 118мм і 54мм (для ящиків під вбудованих духову шафу в кухню), це якщо розподілити в порядку популярності.

Давайте детальніше зупинимося на найпопулярнішому останнім часом вигляді напрямних - кулькових.

Уявіть собі, що ще років 12-15 тому роздрібна вартість кулькових телескопічних направляючих становила близько 12 доларів, що на той момент в 5-6 разів перевищувало вартість роликових. Саме ціновий розрив гальмував розвиток телескопічних направляючих в Україні. Перші телескопічні направляючі розроблялися і вироблялися в Європі. Згодом більшість розробників перенесли виробництво в Китай, що дозволило значно знизити собівартість. Сьогодні меблеві телескопічні направляючі (телескопи) мають роздрібну вартість 2-4 долара і практично повністю витіснили роликові . В Україну поставляються направляючі повного висування, а неповного в Україні популярність не придбали, тому що фактично були аналогами дешевших роликових. Телескопи мають прийнятну вартість та простіше роликових в монтажі. Направляючі поставляються під різними торговими марками, різної висоти і різної товщини стінок. Ці характеристики впливають на вартість і несуче навантаження.

набирають популярність в останні роки у меблевиків - напрвляючі для ящиків з доводчиком.

 телескопічні направляючі з доводчиком

Для комфортного і безшумного закриття для напрямних були розроблені амортизатори - доводчики. Вбудований механізм доводчика має пружинний механізм і масляні амортизатори, які надаючи опір на стиск пружин, дозволяють плавно і безшумно закрити ящик. На сайті нашого магазину представлені кілька виробників, але хочу звернути Вашу увагу на направляючі VERSALITE.

Comments (0)

No comments at this moment
Товар доданий до вашого списку побажань
Товар доданий до порівняння

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінювати налаштування в своєму браузер